Agrarische telling

Vanuit de land- en tuinbouw sector werden bij Drone analysis de problemen aangekaart met betrekking tot het tellen van planten.
Over het algemeen word de teelt van kwekers geteld met de hand. Hierdoor lopen de kwekers het risico dat de tellingen onbetrouwbaar zijn.
Door die onbetrouwbare data heeft de kweker geen realistisch beeld van zijn eigen teelt.

Vanuit dit vraagstuk is Drone analysis in samenwerking met kwekers opzoek gegaan naar de beste oplossing. Na het uitvoeren van onderzoek kwam naar voren dat er een nieuwe innovatieve en effectieve manier is van planten tellen: tellen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Dankzij het verzamelen van data door middel van het inzetten van drones en de data te analyseren met behulp van kunstmatige kan Drone analysis planten op uiterst effectieve manier tellen. Hieronder vind u een link naar de presentatie waarin er verschillende resultaten worden weergegeven. Samen planten preciezer tellen presentatie.
Drone analysis kan de data van de getelde planten voor u opdelen in selecties zoals; afnemers, bedden en plantsoorten. De resultaten worden opgeleverd naar uw wens